DEZINSEKCIJA

DEZINSEKCIJA

Dezinsekcija je pojam koji označava skup mera i postupaka kojima uništavamo ili kontrolisemo populaciju stetnih insekata.U različitim vrstama objekata dominiraju različite vrste štetočina(mravi, bubašvabe, buba ruse, komarci, muve…) koje su prenosioci uzročnika oboljenja ljudi i životinja, uzročnici materijalnih šteta kao i one koje svojim prisustvom uznemiravaju ljude i životinje.

U prvu grupu ubrajamo sve mere koje služe za sprečavanje samog problema i nazivamo ih preventivne mere. Preventivne mere podrazumevaju sve aktivnosti koje bi sprečile nastanjivanje i dolazak insekata na jedan odredjen prostor ili objekat. Pod tim pojmom podrazumevaju se sve higijenske mere kao i sva gradjevinska rešenja (zatvaranja rupa, prolaza i td.).

U drugu grupu ili grupu kurativnih mera, ubrajamo sve metode koje se koriste za saniranje t.j. lečenje već nastalog problema i tu pravimo podelu na Mehaničke, Fizičke metode, Biološke metode i Hemijske metode.

Utvrđivanjem prisustva problema, identifikovanjem vrste štetočina i infestacije vrši se odabir metode, preparata i opreme za njihovo suzbijanje.

Dezinsekciju zatvorenih prostora obavljamo preparatima koji su pogodni za primenu u javnoj higijeni, nemaju štetno dejstvo na ljude i životinje, ne mogu izazvati alergije niti druge negativne reakcije i poseduju dozvole nadleznih institucija. Dezinsekcija otvorenih prostora – sprovodi se aplikacijom insekticida samo motornim prskalicama ili toplim zamagljivanjem posebnim uređajima za tu namenu.

EKO-PROTECT 011 BEOGRAD d.o.o
Kostolačka 50, lokal br. 1 – Voždovac

© Sva prava zadržana 2019. Eko Protect 011

Design by Digital Circle – SEO optimizacija

EKO-PROTECT 011 BEOGRAD d.o.o
Kostolačka 50, lokal br. 1 – Voždovac

© Sva prava zadržana 2019. Eko Protect 011

Design by Digital Circle – SEO optimizacija